Jan & Kirsten Køpke Sørensens hjemmeside

Home

 

A

Historien om vores nyerhvervelse en kat, der var ca. 12 dage gammel, og forladt af sin mor.

 

Mandag d. 20 juli 1998 skinnede solen fra en skyfri himmel. Kirsten og jeg gik en tur over til vores nabo, der har en minkfarm. Da vi nærmede os minkfarmen, kunne vi høre en kat mjave/skrige højt og inderligt.

Da vi kom ind på minkfarmen, lå der en meget lille killing, der skreg på sin mor. Vi gav den lidt vand fra en lille engangssprøjte ( der senere skulle vise sig at være dens navlestreng ) da den lå lige i solen og tydeligvis var ved at dehydrere p.g.a. den stærke sol.

Vi lagde den tilbage i skyggen, for hvis nu dens mor kom tilbage.

Vi snakkede meget om, hvis nu ikke dens mor kom tilbage, hvad vi så skulle gøre. Vi kunne jo prøve at få den til at overleve, men jeg har et problem, jeg er allergisk overfor katte.

Tirsdag d. 21 juli. Vi gik over til minkfarmen igen og fandt katten samme sted, som vi lagde den, og der blev beslutningen taget allergi eller ikke, den skulle ikke dø der, så vi tog den med hjem. Vi kunne se, at den havde øjenbetændelse, så det skulle vi jo også have bugt med.

Så kom det store spørgsmål, hvad skulle den have at spise.  Vi startede med lidt mælk i en engangssprøjte og tvang den til at spise, som den hurtig blev forfalden til. Vi skulle jo også holde øje med, at den tog på i vægt, så frem med digitalvægten -  UPS  197g,  det var ikke meget. Den fik mad flere gange om dagen og sov meget, men det tydede på, at den var mæt, for den mjavede ikke mere, når den var vågen.

Onsdag d. 22 juli. Kirsten stod tidlig op ( det sker ikke så tit ) for at køre ud og handle modermælkserstatning, for katten skulle have noget at leve af.

Den ene dag tog den anden, og katten spiste flere gange om dagen. Den blev renset omkring øjnene med kamillete. Kirsten måtte lege mor, for den kunne jo ikke komme af med sin afføring selv.

Den første uge gik med at fodre, tørre øjne og sove. Vi kunne se, at den blev bedre, og den tog på i vægt.

Efter ca. tre uger ville den ud af kassen og lege. Den er begyndt at spise lidt killingefoder opblødt i vand.

Tirsdag d.04 aug. Vi tog over til dyrlægen med katten, der er blevet døbt Miv, for at få hans vurdering af vores indsats. Han kikkede på den og fandt ud af, at den så sund og rask ud, men betændelsen i øjnene skulle vi gøre noget ved. Miv fik en indsprøjtning mod hævelsen i øjnene og noget antibiotikasalve til betændelsen i øjnene samt en ormekur, som hun aldeles ikke kunne lide.

Og så skulle vi komme igen om ca. en måned for at få en sprøjte mod katte syge.

Katten er nu meget livlig, helt renlig, spiser selv killingefoder opblødt i vand, men den får stadig modermælkserstatning fra en sutteflaske og er fræk, for nu skal der leges.

na-cat.gif (11679 bytes)

I skrivende stund er Miv en glad, sund og en 440 grams killing, der stadig tager på. Hun bliver mere og mere glad for os, og er begyndt at udforske vores hus, men det bedste sted er jo hos mor, når de skal have en lille lur.

En lille solstråle historie syntes vi selv.

Miv måtte aflives d 25 april 2011 pga sygdom, men er lille ny er på vej mere om det senere.

 

langmiss.JPG (4522 bytes)


Sådan ser hun ud i dag. Glad hunkat fræk og kærlig.

 

VISCOMANI2.GIF (33439 bytes)

 

Post til Jan & Kirsten